Velikonoční Řím a Vatikán, Tivoli a Ostia - Poznávací zájezdy

Velikonoční Řím a Vatikán, Tivoli a Ostia

ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
strava: snídaněstrava: snídaně
doprava: autokaremdoprava: autokarem
Cena od 6 990 Kč

Termíny a ceny

březen 2024
28.03. - 01.04.24 5 dní 6 990 Kč vyprodáno
Zažijte Velikonoční Řím a Vatikán, antický skvost Tivoli i letovisko Římanů Lido di Ostia.

5 denní zájezd - VŠE V CENĚ od 6990 Kč a pro děti až do 14 let další sleva v objednávce.

Zkoušeli jste projít za jeden den celý stát? Ve Vatikánu se Vám to podaří! A navíc v době Velikonoc, v čase největších křesťanských svátků to bude mimořádný zážitek.

Co tak vrátit se do dávné minulosti a nechat se okouzlit slavnou Římskou říší?
Uvidíte Forum Romanum, Koloseum a další úžasné pamětihodnosti starověkého Říma.

Tivoli - starobylé město 40 km východně od Říma Vás okouzlí, bývalo populárním letoviskem starověkých Římanů a dodnes je oblíbeným cílem výletů obyvatel Říma. V Tivoli se nacházejí 2 památky zapsané na seznamu UNESCO – Villa d´Este a Hadrianova vila.

Zažijete i pravé letovisko Římanů, Lido di Ostia, u Tyrhénského moře.

Itálii můžete přímo ochutnat - pravou italskou Pizzu, italské těstoviny, italskou zmrzlinu i nezaměnitelné italské espresso! To nemůžete vynechat.

A co ještě s námi zažijete?
Ubytování v příjemném klimatizovaném hotelu*** Ostia Antica Park Hotel & Spa poblíž Říma, každý pokoj má své vlastní sociální zařízení (koupelna s toaletou),
snídaně
dopravu pohodlným zájezdovým autobusem s klimatizací, toaletou a možností občerstvení u řidičů

VYDEJTE SE S NÁMI NA TENTO VELIKONOČNÍ ZÁJEZD PLNÝ POZNÁVÁNÍ A ZÁŽITKŮ.

V případě individuálního zájmu lze absolvovat jen vybranou část programu a sejít se dle domluvy s průvodcem na určeném místě srazu.


Do muzeí není povoleno nosit ostré předměty (nůž apod.), do kostelů je potřeba mít zahalena ramena i kolena.

Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na změnu programu v případě nepříznivého počasí anebo jiných program ovlivňujících skutečností, v zájmu co nejlepšího naplnění programu.

Slevy

  • first / last moment
  • dle věkových kategorií

Cena zahrnuje

  • poznávací zájezd pro 1 osobu na 5 dní (2 noci)
  • doprava klimatizovaným autobusem s toaletou a možností občerstvení
  • prohlídka Říma a Vatikánu (bez vstupů)
  • služby zkušeného průvodce
  • 2x ubytování v hotelu*** klimatizované pokoje s vlastním sociálním příslušenstvím 1/2 nebo 1/3 dle objednávky
  • 2x snídaně včetně nápojů
  • zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • jen 1790 Kč při pobytu jen jedné osoby v pokoji
  • svoz z Prahy do Brna a zpět celkem 550 Kč / os.
  • vstupy dle zájmu - pamětihodnosti, placené pláže
  • místní taxy, vjezdy autokarem do terminálů, vjezdy do historického centra města - 15 €
  • městská doprava v rámci Říma (1 jízda/cca 1.5 EUR)
  • Dárkový poukaz tištěný plnobarevný s individuálním věnováním zaslaný poštou 99 Kč
  • pojištění léčebných výloh od 37,- Kč/os./den

Výlety

  • dle programu

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu jsou zahrnuty v ceně zájezdu, včetně nápojů.

Doprava: autokarem

Nástupy po trase: z Ostravy, FM, NJ, Příbor, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov a svozem z Prahy do Brna – časy budou upřesněny dle nástupních míst. Doprava: je realizována zkušenými řidiči, pohodlnými zájezdovými autokary s klimatizací, toaletou, audio - video okruhem a možností občerstvení u řidičů.

Ubytování: hotel ***

Příjemný klimatizovaný Ostia Antica Park Hotel & Spa*** poblíž Říma, každý pokoj má své vlastní sociální zařízení (koupelna s toaletou).

Program zájezdu

1. den: Odjezd a nástupy v odpoledních hodinách. Noční přejezd do Itálie.
2. den: Příjezd v ranních hodinách do Říma, přesun do centra na komentovanou prohlídku pamětihodností Vatikánu a Říma - část I. Vatikánská muzea se světoznámou Sixtinskou kaplí, Svatopeterské náměstí, Chrám sv. Petra – kde je možno navštívit kopuli chrámu ve výšce 132 m ze které je nezapomenutelný výhled na město. Andělský hrad a Andělský most, Ara Pacis Augustae, Augostovo mauzoleum, Piazza del Popolo. Přejezd na hotel a ubytování. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
3. den: Po snídani navštívíme půvabné historické lázeňské město Tivoli nacházející se 30 km východně od Říma na úpatí Apenin. Je známé významnou antickou památkou - Hadriánova vila, ale i velkým množstvím kaváren a cukráren. V odpoledních hodinách navštívíme Ostii, přímořské město ležící 20 km západně od Říma na břehu Tyrhenského moře. Bývalo antickým přístavem Říma, zde se nám nabídnou možnosti procházek po pobřeží, ale i možnost návštěvy antické lokality Ostia Antica - zbytky historického přístavu. Ve večerních hodinách návrat na hotel. Nocleh. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
4. den: Po snídani se znovu vydáme do Říma a budeme pokračovat v prohlídce historického centra věčného města. Španělské náměstí s monumentálními a světoznámými schody – kdysi oblíbené centrum básníků a studentů. Fontána di Trevi, Piazza Colonna se sloupem Marca Aurélia, Pantheon a Gotický kostel Santa Maria Sopra Minerva, Piazza Navona, Piazza Venezia a památník Viktora Emanuela II. Výstup na Kapitol, kde uvidíte pověstnou vlčici kojící malé sourozence Romula a Rema. Uvidíte také sochu Marka Aurelia a okolí Kapitolského muzea. V rámci osobního volna můžete navštívit Forum Romanum, Koloseum, Palatin a zažít nákupy na Via del Corso. Ve večerních hodinách odjedeme z Říma směr ČR. Pozn. Aktuální průběh programu může být změněn či upraven průvodcem.
5. den: Příjezd do ČR a výstupy po trase přes den.